Musim baru


Assalammualaikum,Nampaknya dah lama tak jenguk ke sini. Kosong. Dah tak berapa arif nak menulis apatah lagi nak memikir ayat. Payah. Apa yang pasti, memang banyak cerita. Hai, saya sekarang dah masuk semester 3 untuk foundation kat MSU yang damai permai lagi makmur nih. Semester 3 bermakna semester yang paling last. Dan ini juga bermakna lepas nih ada yang terobang ke UK dan ada jugak yang tinggal di Malaysia. Ya, tinggal di Malaysia sama macam itewww :) 

Lagi satu, kita baru habis EXAM untuk semester 2 dan hampir hampir nak dapat result. Itu tak menarik ye cerita  pasal result. Pernah mood aku punah sehari semalam dek result. Kegirangan habis semester 2 nih memang lain sikit. Bukan apa. Subjek dalam semester 2 semua killer. Chemistry, physics dan juga mathematics yang datang kembali menghantui menjadikan semester 2 menjadi seram di kala kuiz mahupun exam datang bertandang. Tambah pulak basic anatomy yang memang perlu banyak membaca. Hmmm K . K, malas nak cerita.

Sebagai pelajar, tak lain tak bukan mengharapkan kejayaan. Jujur akui rasa macam tak berapa nak boleh sangat semester 2 yang ini. Tapi, apa yang penting kita dah berusaha. Dan yang pasti, jangan pernah nak menyerah kalah, jangan pernah berhenti cuba, cuba dan cuba lagi sebab kita tak tahu apa yang jadi masa datang. Mungkin kalau kita teruskan tanpa putus asa, mana tahu kita lagi excellent dan lagi super duper cemerlang. Hidup, kita tak boleh nak duga. Cuma waktu sekarang kita bertawakal. Lainlah kalau kita tak berusaha tapi mengharapkan kejayaan tuh bergolek datang, memang taklah kan.  So, no worries. Everything will be okay. In Shaa Allah.

Pemerhatian daripada aku, semester yang kali ini mungkin agak tough dari sebelum sebelum ini. Allahu. semoga segala urusan akan dipermudahkan dan dilancarkan. Amin.