surat cinta dari PARIS


assalammualaikum

act,sbenarnye,aku dah lame simpan secret nih.takde sape pun yg tau hati aku terpaut kat mr G (bukan name sbenar).die dduk nun jauh di sane di ceruk perantauan.tapi takpe,twitter kan ade.skype kan ade.auwww,syg u lebih lebih.tapi smalam seriously tperanjat ! tibe tibe die bagi surat kau tahu ? tharu haru :')

TETTTTTOTTTTETTT,tamat dah cerita cinta tipu aku.geli gelemat aku crite love love nih.seriously.

cerita sebenar lagi real lagi betul lagi mutakhir :

smalam kan kan pak mat jual topipipi,topi die koyakyakyak.ehh,bukan! smalam,aku godek aku punye laci,almari,rak. tibe tibe aku jumpe khazanah dgn fosil fosil yg dah lme tselit kat celah celah bilik aku nih.cntoh fosil ?

FOSIL NOMBOR SATU


fosil mahal.fosil berharga.sape student TEACHER TAN,mesti familiar dgn tulisan nih kan? handwriting teacher pling sporting tpi tegas,my mentor,cikgu yg slalu buat aku rase aku the best in the world.waktu nih, aku bagi kuih raya kat die kalau tak silap.lpas tuh,die bagi aku kad kecik yg blakang die ade tulis THANK YOU.auww,btuah dpt jadi student die.teacher,LOVE YOU !

FOSIL NOMBOR DUA


alah alah BFF foreber nih.rajin bhai die nih.dahlah kreatif,rajin, blablabla.tak silap aku,waktu nih aka waktu form 2 si WADIAH nih buat kad raye mcm nih utk satu kelas. bafak ah.brape liter dakwat print kat umah kau nih wei ? siap ade ucapan tulisan die sndiri pulak tuh.rajin sungguh. weh,thun ni kau pos kad raye cenggini.boleh ar boleh ar *smbil trkinja kinja*

FOSIL NOMBOR TIGA


arakian bile umur nak mncecah enam belas, maka bpindahlah ia.nih akak aku lukis smpena aku nak pindah kedah. bkn nak bagi aku ferrero rocher. potret lembu jugak yg kau bagi ye ? kat tepi tuh pulak ade dua org model kanak kanak mwakili aku dan kakak.errr, weirdnye pose aku time kecik. 

FOSIL NOMBOR EMPAT


apabila mnjejak kaki ke tmpat baru, lalu bjumpalah kawan baru jugak. HYDALAA, terima kasih terima kasih. nmpak ape ucapan die tuh ? smue motivasi mmbina jeh. tahulahh aku nih huru hara dulu.almaklumlah first timer duk hostel. cenggitulah kan? peraturan sume aku mlas nk amik port. peraturan paling aku tak suke: PAKAI STOKIN. smpai ade satu org nih, mr T *bkn nama sbenar* smpai nk bgi hdiah stokin kat aku sbagai present birthday. amboi, perli mkn dalam tuh. sentap aku noks.

FOSIL NOMBOR LIMA


name betul awk sape ? JANNAH. name omputeh pulak ? JENNY. okay,joke. thanks kepada kamu kamu smue yg rajin buat smue wish wish begini. trasa diri begitu berharga tau *kesat air mata dan peluh jantan*

FOSIL NOMBOR ENAM


kwan skelas aku kate perawakan aku mcm tuh. so,komen? aku rase perwatakan tuh adelah 40% je yg betul. err,bile mase aku mnje mnje nih? geli eh. pling aku syg wish birthday from ILI KENIT. die ingat bufday aku tapi aku tidak ingt bufday beliau. insyaallah, tahun nih aku ingat ye kecil ? umairah pun tak kurang jugak. siap buat origami baju. tapi bile smpai mase birthday kau ? aku tak buat pape pun. kwn jenis apekah aku ini ? ssob sob sob :'(

FOSIL NOMBOR TUJUH


yg ats tuh from QILA AYAM, yg bwah tuh kwn aku kt kedah. why baby why ? mngape name MOK harus sinonim dgn aku nih? mngape name MOK mnghantui aku nih ? MOK tuh bukankah brsamaan dgn GEMOK? jgn doakan aku cecomel sngat wei. leburlah impian aku nak jadi model muslimah nnti.

FOSIL NOMBOR LAPAN


story pasal gmbar ini ? aku simpan bngkusan nih sbb aku tak prnah nak bnasib baik kalau time lucky draw. satu hari tuh, bolehlah pulak no aku naik. maka, dapatlah coklat ini. maka, saya pun simpan die dkat celah buku.sekian.

FOSIL NOMBOR SEMBILAN


nih waktu last day sekolah. terabur air mata tgok khazanah yang ini. selalu org bgi signature wktu nak bpisah kan? tapi aku sruh dorang bgi aku smething, pastuh tulis nme kat bwh tuh. kalau rajin, ltak ucapan skali. serious, ini fosil paling aku syg.

FOSIL NOMBOR SEPULUH


kepada org yg menulis dan melukis ini , aku doakan kau bjaya dunia dan akhirat. terima kasih bnyak tlong aku, bnyak blanje aku, bnyak bagi mtivasi kat aku tiap kali aku down, dan bnyak lagilah jasa kau. even kau tak tau pun aku ade belog. even kau tak tau aku ade tulis pasal kau kat sini. tapi, never mindlah. LOVE CHUU IZATI IZNI :)

bile pndang dan kumpul smua bnde nih, aku tau aku bertuah duduk kat muka bumi nih :)


aku jumpa justin bieber !


assalammualaikum :)

pertama sekali , janganlah kamu percaye bulat bulat tajuk itu.itu cuma penipuan semata mata.err,justin bieber ? nak jumpe artis tmpatan pun tak kesampaian,inikan pula JB.berbalik kpada cerita sbenar, sape yg dah bace post ini


mesti ade video kat bawah tuh kan?itupun kalau sudi bace smpai ke bawah.yelah,siapelah blog aku di mate engkau orang kan?tacink.hari nih,aku buat yg SLOW MOTION punyer.adelah satu scene tuh mcm klakar je bile selow selow.pendapat aku jelah.jgn salahkan aku bile kau tak gelak.

TARAA !

video

yang nih takde suare ataupun MUTE.tapi adelah background lagu archuleta.haha.first, aku letak lah suara comel kami semua.tapi bile dah seloow motion,aku tak mngerti knape suara kami mnjadi seperti asdfghjkl.ahhhh,try jelah dngar *tumbuk speaker sonic gear*


video


any komen ? suara yg merdu kan ? aku ingat letak lagu disko tjejaslah siket suare ala bapuk tuh tapi ternyata tiada kesan! HAHA.

hari bermakna

assalammualaikum :)

CERITA PERTAMA

act , aku nak update lame dah.dari 19 hb tuh aku nak update tapi tak ksampaian.ahhh, tak kire.cerita lame ke baru ke aku tetap nak hupdate.titik ! for the beginner, aku nak buat mcm format surat rasmi.

TEMPAT : Seremban 2, City Park
TUJUAN : Birthday SA ( Serry Archuleta ) dan Asilah
MOTIF : saje nak bmanje dgn birthday girl. AUWWWW

2.      Dengan ini saye sertakan gmbar sebagai lampiran untuk rujukan tuan/puan/cik/datin/dato.oh yeah oh yeah !

3.      Majlis ini terbahagi kepada beberapa sesi engkau tahu.tak percaye ? tolong jenguk foto kat bawah nih pulak .


* SESI BDN BERUNIFORM PUTERI ISLAM


* SESI HUMBAN TEPUNG + KUNYIT


* SESI PAK WE BARU.hmm =.='


* SESI JUMPA SYERA YUSRI YG AWESOME !


* SESI BERAMAH MESRA.AUWWW !


* SESI POSING MAUT 


* SESI PADAT SENDAT DLM KERETA


* SESI RAKAMAN AKSI GANAS

video

4.  Saya sayang kalian semua ! Sekian, terima kasih.


CERITA KEDUA 

hari ni hari rabu.kalau bagi aku, hari nih tak istimewa wlaupun ade prlawanan Harimau Muda dgn Jepun.tapi itu aku.bagi cik BALQIS HUMAIDI, hari nih hari spesel.sebab umur die dah btmbah jdi lapan belas.aku?aku masih tujuh belas.oleh itu, Balqis yg sudah mnginjak umurnye, tidak boleh mmbuli aku lagi.yesss !


tgok wajah kau yg ade garisan ketat , lntas aku tringat kat video nih.alah, video yg kau puji puji aku tuh.engkau nak tgok tak?sbntar ye.

video

haa.pom pom pom.video best frien foreber ! sayang engkau ketat ketat.peluk engkau ketat ketat.err, bnyak lah pulak perkataan KETAT kat blog aku.engkau tgok lah ek ? MMMUAHH !

hari ini hari jumaat


assalammualaikum ,

kalau ikut title aku hari ini hari jumaat yg brsamaan 17 FEBRUARI,mmg mcm mcm bnde yg aku ingat ,


pertame tame sekali mestilah birthday dua org kawan aku yg btuah nih, SERRY ARCHULETA dgn ASILAH.


SERRY ARCHULETA
serry,acano birthday kau hari ni?harap harap bestlah hndaknye ye.at least,aku nak curah tepung ke,ais ke kat kau.paling tidak jus petai ke.insyaallah boleh clebrate ye bebeh :')

ASILAH
aku nak jumpe org nih.sangat.sangat.sangat.number kau pun aku dh takde.sob sob :')

yg kedua due nye 17 FEB nih tarikh aku masuk skolah yg buat aku tau yg duduk hostel sbenornye adelah awesome,best gile vavi,dan buat aku tak nak pindah dri situ.


kat skolah nih lah aku tau senaman nih.HAHA,joke.



bagi korang semua, apekah mkne di sbalik 17 FEB ini?ececeh ayat aku


benda yang diabaikan selepas spm


assalammualaikum.

aku rase rajin aku makin memuncak lah akhir akhir ni.mne taknye.aku post kat blog nih kalau bolehlah,setiap minit satu entri.tak ke mcm twitter tuh.genap satu saat,update status.mungkin sbb aku dah kurang suke dan minat nak online wei.gile ah.perasaan apekah ini?dulu dulu, kalau tak online fb ke,twitter ke,rase macam org jatuh cinta.serious.wktu mkn,tringat.wktu mndi,pun tringat.waktu tidur macam lelap tak lelap sbb tak dpt online.skarang nih bnde bnde tuh sume dah boleh tolak tepi.ade blog jeh tmpat mngadu domba.

.............................................................................................................................

aku rase dah mnyimpang dah cite aku atas tuh.takpe.mulakan prenggan baru pulak.spanjang aku dduk memerap kat umah aku nih lah kan,aku dpt perhatikan bnyak jugak bnde yg dulu dulu time aku sekolah, aku pegang kepit 24 jam tak lepas lepas tapi skarang aku dah abaikan.kau rase tak ape yg aku rase nih? *sambil buat gaya nak kjut org lpas kena rasuk.antara BENDA BENDA tuh macam nilah.

PERTAMA,handphone 

versi orginal hak milik aku

versi google

google jugak

haish.nih mmg terabai.aku raselah kan sape yg msej aku,call aku mesti kate aku mcm tuan mnteri.msej tak balas.kalau call lagilah pulak.mmg tak berangkat.mne tak.hp nih pun duduk celah mne pulak.kadang kadang duduk dkat dlm timbunan kain.lpas dah angkat baju tuh sume aku pun sesedap rase letak kain timpa si hp malang nih.tmbah pulak,aku mmg silent duploh empat jam.nak tak nak,hp aku nih vibrate dlm kain kain tuh la.KASIHAN.waktu aku hostel dulu,mmg tak pyah citer.kirenye hp nih lah fb,twitter,blog aku.hp nih gak lah bjase kasi soalan spot spm kat aku.skarang nih?HMMM.terpinggir dah.buat pulak hp aku nih bkn adik bradik dgn si blackberry ke,blue berry ke,ipad ke.lagilah beliau smakin jauh dgn aku.

KEDUA,buku buku 


 

kalau aku cite pasal buku,sat gi ade kate aku poyo,nerd lah ape lah.hoho,sabor sabor.sebab buku, kite bjaye.sbab buku,kite bijak bestari.yang bab buku nih toksah ckap lah.sejak aku dah tamat spm ari tuh,trus jadi bagai madu sepah dibuang nasib eh.tapi nasib buku aku nih baik.dapat tuan yg budiman.aku susun bagi elok,letak dlm kotak limau,sedekah kat saudara.smpai buku kwn kwn aku pun aku kutip skali.tapi taklah smue.kalau aku amik smue,maun aku kne bawak guni.sbbnye aku tak smpai hati nengok buku tuh duduk tepi tong smpah.yelah.dulu kan kite peluk buku.klau nak dekat exam tuh,mmg sharian tidur dgn buku.smpai bgulung gulung kau dgn buku tuh.bngun bngun tidur,mmg dah hilang dah rupe buku tuh.renyuk sane sini.kalau aku lah kan,aku suke conteng buku aku.tulis impian aku dlm tuh.alah,takkan kau takde kot.impian mcm nk dpt ijazah ke,nak kreta ferrari,nak umah bungalow lapan ploh tngkat.ade tak?ade tak?cepat ngaku.HOHO.

KETIGA, tudung bawal

tdung lisa surihani version

tudung bawal versi suka hati aku
perasan tak kalau kite duduk hostel kite kne pakai tudung bawal?HAHA.memanglah kan?takkan nak pkai pashmina kot.dkat dlm list tuh pun siap ckap tdung bawal kne jahit kat tgah tgah.tapi kan kan kan,bile dah tak skolah kan kan kan,aku sering abaikan tdung bawal.mne taknye.tdung bawal nk pakai eh rumit sdikit.nak kena iron lah,ape lah.nnti tak memasal mak aku perli aku.die kate "alah,nak gi psar malam pun nak cntik cntik".tapi mmg wajiblah iron.gile nak pakai tdung kedut due puluh ribu.tak tmbah dgn line line yg ade kat tdung sbb kite lipat tudung tuh.nnti org kate aku org pelarian mcm mno.waktu aku dduk hostel,bile bukak almari tup tup trus nmpak tudung bawal bwarna wrni.nak match dgn bju kurung preplah katekan.sbb majoriti bju kurung aku bwak smue baju raye.so,tiap tiap helai ade tdung yg matching dgn wrne baju.sbb skolah aku rules die pun tak ketat bebenor.boleh pakai tdung ade batu batu lip lap lip lap wktu prep.tapi skrang nih,mmg aku dah longgok tepi smue tdung tuh.pkai tudung indonesia tuh yo sonang.sarung,trus jalan.HMM.


dah berapa patah perkataan aku tulis dah wei?mmg dah patut bhenti dah tuh kan?entri aku tak prnah nak sikit

menguji kesabaran

assalammualaikum rakan rakan sekalian ,

kadang kadang kan, aku rase hidup aku nih pelik,awkward,aneh,tunggang terbalik dan lain lain lagi seumpama dengannye.kau paham tak situasi die mcm mne?paham tak?paham tak?aishh.malas aku nak xplain dah.dua tiga menjak nih kan, aku raselah ape yg aku buat msti jdi tak jadi.btw,thanks mak.sngat mmahami.contohnye cenggini lah :

prkare pertama dan first , 
aku nak update segale khazanah nenek moyang aku kat dlm pc nih.nak letak gambar nih ikut kategorilah kononnye.dah siap cntik dah aku susun.siap ade kategori family,kawan,musuh,itik,rumah dll.smua cun cntik meletop kebabom dah aku susun.mmg molek.mmg cukup smpurna.tak ade cacat cela.folder pun lbih tsusun kemas rapi.mmg aku tak boleh describe mcm mne punye rapi aku susun.lpas tuh,lpas tuh aku boleh pulaklah tpadam satu folder sngat penting,sngat urgent,sngat important,sngat aku sayang.aku rase mmg bebal.mmg tak bgune giler waktu tuh.tup tup aku down.mnangis air mate darah kjap kat situ.cube engkau teka sikit folder ape aku delete?

folder gmbar skolah aku wei !

tittle die aku tulis SEKOLAH.kat dlm tuh ade gmbar budak klas aku,gmbar graduasi,intrview.nak bagi pndek crite,smue event yg ade kat maktab tuh smue cmplete siap ade kat dlm folder tuh la.nak bagi sng carik lah konon.konon kan?amik kau.tdelete trus sume.aku selongkar dlm recycle bin tak ade wei.nsib baik aku ade upload bnyak kat fb.tapi tak cukuplah.video tuh mne nak rembat?ade video bufday emon,video ucapan balqis,video lompat jiah,video ucapan ppisahan.smua ade kat situ.kirenye mmg mcm lnyap trus mmori sekolah aku.gile tak gile?aku nangis kot.mmg abis mood aku wei.dayah ajk gi sremban smpai aku tak nak pegi dah.SORRY wei.nak online fb pun tak bmaye.tweet pun due tige je.tapi smpat ah gak update status.har har.ckap tak srupe bikin aku nih.

ttapi ,

rupenye aku masih disayangi.akhirnye,usaha itu tngga kejayaan.yayayeah!aku berjaye jugak dpat ksemuanye semua tuh.alhamdulillah,syukur smua video, gmbar korang masih slamat.masih aku tgok bile rindu,masih aku tatap bile tringin nak borak dgn korang.HOHOHORLICKS!gmbire tak tkate kau tau.yelah,aku pun bukan celik it bebenor.yg aku tau bile dah tdelete,tgok recycle bin je.yg lain aku tak tau.bile takde kat situ, aku pun gabra dan mula mngalirkan air mate.sadis hidup aku nih.okeh,selesai dah crite aku.sayu kan kan kan?aku mmg tak reti nak ringkaskan crite.ttibe je jadi pnjang bjela.

motif post nih?

motifnye aku nak mlahirkan kesyukuran tak thingga.itu sahaje.sekian,terima kasih.terima kasih jika anda mmbace dan tbace.hee :)





upload gmbar sikit tnda gembira.yeah yeah!

dah dekat dah tuh


assalammualaikum :)

status : aku rase pelik ttibe sebab aku rase rajin sngat nk update blog.dah, masuk point crita.kisah die bermula cenggini.buat dialoglah nmpak ringkas lagi omey.

Emak : kne siap duit dah dri skrang , nnti bulan 3 dh nk gi kedah amik result spm.nih dah bulan Feb dah.
Aku : err , result? *mngeluh pnjang dlm hati

bukan itu yg aku mahu ceritakan.actually,aku cukup suka pegi kedah.bukan berkobar kobar amik result yg rase mcm err tuh tapi mahu jumpa ini orang.insyaallah jumpe.


sape eh mereka mereka nih?inilah kawan kawan sperjuangan, sekelas aku kat kedah nun jauh di sane.aku syg mreka nih lebih siketlah sbb diorang nih aku tatap muka eh 24 jam.gelak,sedih,happy,gosip sume bsame same.smpai jadual berak kwn kwn aku nih pun aku hafal *yg nih over dah.aku rase aku jrang crite psal classmate aku yg ini.and and aku rase aku sngatlah jrang chat dgn mreka kat fb.wall to wall mmg jauh skali.tapi kat depan depan, kami mmg happening dduk bsame dan buat psekitaran klas aku tuh ceria sntiasa.takpelah,aku kutuk dorang snyap snyap dlm belog,jadilah kan.lgipun kat blog je tmpat nk mngadu nasib.err , nak mula acano hah? mulo dgn gambo dulu boleh ?

nab plus syud
nabilah aka bibo
umairah lesung pipit :)
ni semua kwan semeja.bukan sekatil ye.hrap maklum.aku sebgai ktua kmpung bgi meja trsebut.HOHO.aku mmg suka bncuhkan air kat dorang nih.saje suke tgok reaksi masing masing lpas minum kan?ade yg kenyit mate,ade yg straight to the point ckap TAK SEDAP,ade yg redha tuh minum jeh.klakarlah mreka nih.smbung lagi entry dgn gmbar.


IZATI,org first yg aku jumpe mase jejak kaki di sane.omg, omg terima kasih daun keladi bnyak tolong aku,bnyak blanje aku,bnyak mmberi idea bernas dan bermacam macam lagi jasa kau tak trhitung.ngee

from left:me,liyana,keyha kecil
firstly masuk sane mreka inilah yg duduk sebaris , serow dgn aku.me duduk tngah.so,mudah aku untuk buli diorang.hehe,gurau.love you.muah muah.

from left: emon,syabil,saha,aiman,zaim
nak gosip? nak berita terkini ? smue ade kat mreka.aku smpai tak pyah nk bukak surat khabar dah.ghindu nak dngar crite hntu sekitar mktab korang tuh.ade je idea.aku lah mngsa tipu crite hntu kau org tuh.ciss.eh eh, syabil tauke roti gardenia nih mmg suka tutup mate eh bilo amik gmbor?haha.

we are ADRINIUM aka my homeroom


BALQIS,sayang engkau ketat ketat.mcm aku pnggil kau.aku pnggil kau KETAT,engkau pnggil aku AMBER CHIA.okeh,dah fair sngat dah tuh.haish,dulu kan mesti kau pikir aku nih scary.yelah.first first jumpe,aku dah sebok nk dtg raye rumah kau.gedik tak aku?mesra tak aku?dah lah umah jejauh,ye dak?takpe takpe.aku sayang engkau.itu sudah pasti

naddo,at the left
NADDO DENG, i miss your bebel bebelan.kite aim nk dslr.tapi engkau dpt dulu.hsil jimat cermat kau.aku?err,err,aku tak jimat cermat mcm kau.haish.ape nak jadilah aku nih.die nih kan,die nih kan ape yg die anjur,ape yg die buat smue dpt juara.maskot nombor SATU,drama no SATU smua harus no SATU.tak pun top three.aku nih selaku tumpang kjayaan je.kau dpt hmper besar gedabak aku tukang perabih.adil lah dah tuh kan ?


MALLO,what can i say? i miss to pegang kpale kau sbb kau tnggi paras bahu aku je.hoho,joke.


YANNO,spesel tak kau?aku taruk gmbar fb kau lgi tuh.i miss you my rakan duet.bile lagi kite nak nyanyi lagu katy perry mcm pontianak jibam jibam lagi ?sob sob.

he is MUNIR! grrr !
waktu pertame kali masuk skolah sanee,die nilah rakan satu negeri aku.NEGERI 9.yg lain sume bnyak area utara.die nih kannnn suke carik pasal,carik gaduh,carik hal,carik masalah DGN AKU! tak ke geram aku tuh?rase nak hmpuk die dgn tong gas ade gak kkadang.takpe,takpe.kau kan BFF aku*blueks,rase nak muntah laju laju bile ckp cenggini

kami
kami lagi :)
LAST LAST WITHOUT LEAST , I LOVE YOU,THEM

sorry,sorry,sorry*joget joget super junior.maybe aku tak boleh nk describe sume satu satu.post sepanjang pnjang nih pun memadai lah?cukuplah ntuk engkau smue tahu wa rindu sama lu ! ye?

rase tharu bile ingat ape yg cikgu wafi ckap psal kelas kite yg sngat ukhwah antare satu same lain :')

kebaikan laman sosial

assalammualaikum rakan rakan sekalian ,

hmm , ari nih nak cerita ape ek? aku pun dah lunturlah ilmu nak mnaip.takpe,demi blogspot yg tsayang, aku perah jugak idea yg ade.bbalik kpade tajuk supaya tak mnyimpang ye rakan rakan.ape kebaikan laman sosial dlm khidupan sharian kite?cube huraikan dalam bbarapa ulas pkataan.

bagi saya , laman sosial itu adalah ,

1. Tempat mngeratkan silaturrahim


Bagi aku , yess.dlm hidup kan kite ade saudara rapat, saudara bau bau bacang,kwn skolah,kwn skolah rndah,and what so ever lah.aku rase dkat sinilah medium yg tbaik klau kite nak sembang ke ape.kat FB kite boleh im dgn poke.kat TWITTER kite boleh tweet.kat MYSPACE kite boleh comment.kat SKYPE kite boleh wc.nnti kalau kite tjumpe kat luar , kite takdelah gagap sngat nk bbicara dgn mreka.betul tak betul tak?

2. Tempat menambah ilmu agama



Dlm dunia yg pnuh tknologi lgi mncabar nih,kadang kadang timbul jugak perasaan leka dan lalai tuh.aku pun tak terkecuali.skrg nih kat fb pun selalu org share pasal bab bab ilmu.alang alang kite online 24 hours 7 days tuh,ape kate kite luangkan sikit masa kite utk bace itu smue.spnjang aku dduk rmah lpas spm nih,bnyak jugak yg aku tahu psal info bfaedah mlalui laman laman sosial nih.bacelah.tak rugi pun.at least minda kite terisi jugaklah kan?

3. Tempat berita terkini



Bagi aku, laman sosial adalah gedung berita.maklumlah,aku nih jenis malas nk selak surat khabar.klau sinar harian, aku selak tang ZASS tuh je.ade crita psal artis.haish,aku nih.pnuh gosip jeh.takpe,abaikan.ha,kalau kat fb ke twitter ke,kalau ade satu satu isu tuh mesti terbit kat wall dgn news feed sume.dan tak semena mena kite terbace and tibe tibe kite tau cite tuh scara tak lngsung.kan awesome tuh.nnti org tnye kite taklah nmpak mcm ktak bwh tmpuruung sngat kan?

4. Tempat meluahkan perasaan



Engkau sedih?engkau rase nak hempuk kpale kau kat dinding?engkau nak bcerai berai dgn couple engkau?aku rase kite akn share kat laman sosial kite.kalau aku,aku mcm tuh.kalau aku rase down,sedih,gembira, smua aku share.tak kisahlah ade org nk amik tau ke tak , asalkan hati aku lapang dan lega.

5. Tempat kenal jenis mnusia



Dunia ade macam macam jenis org.kat malaysia nih pun dah cukup padat.kat social network,aku boleh kenal mcm mcm jenis org wlaupun aku tak prnah nmpak depan depan.through status update pun kite boleh tau org tuh jenis mcm mne.ade yg suka maki,ade yg kate hidup die aman sentosa,ade yg kate die dpt hdiah gadget tkini.kdang kdang tuh aku pulak yg dpt mnyelami khidupan diorang mcm mne.eh eh,hiperbola pulak aku.

6. Tempat share pngalaman



percaya tak?percaya tak?tuh pndapat akulah.kalau aku bukak twitter ke fb ke ,kalau aku rase bosan gile laman sosial nih lah slalu bjase.paling best, blog.kalau kat blog,kan kite share and crita pnjang pnjang sikit kan?so lagilah best.tgok tgok pulak ade gmbar kan lagilah excited.cntoh, kalau kau pegi overseas,kau dpt anugerah dekan,kau dpt buat bungee jumping,kau pegi mndi mnde dan mcm mcm lagilah.aku seronok bace smuue tuh.rase mcm aku pulak yg mngalaminye.buat pulak mcm org yg excellent yg dah lpas fly ke negara org tuh.tak ke mmbuak prasaan kau nak mcm tuh jugak?kadang kadang die boleh bagi smngat kat kite untuk trus maju maju dan maju ke depan.majulah sukan untuk negara ! ops, tlebih xcited pulak.

dah bnyak dah aku tulis.ape aku nak ucap eh?selamat mmbace pun cukuplah kan.buntang pulak mate tgok entry bjela jela.THANKS :)